Étcsokis darázsfészek.
400 gr liszt
3 tojás sárgálya
1 vaníliás cukor
200 ml tej
3 evőkanál cukor
Pici só
4 dkg vaj
3 kanál étcsokis tortadara
3 dkg élesztő
Töltelék:
100 gr vaj
150 gr porcukor
1 vaníliás-cukor
Szóráshoz :
3 evőkanál kókuszreszelék.
Lekenéshez:
1 tojás.
A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval
kicsit lágyabb tésztát gyúrunk.
Először ragad egy kicsit, de addig kell gyúrni, amíg le nem
válik a kézről és edényről.
15-20 perc kelesztés után fél centi vastag téglalap alakúra nyújtjuk. Ha
tenni akarunk a tetejére mintát, akkor kevéske tésztát meg kell hagyni!
Az előzőleg habosra kikavart vajat és cukrot rákenjük a
tésztára, rászórjuk egyenletesen az ét-csokis tortadarát és feltekerjük mint a
bejglit.
2 centis darabokra szeleteljük és sütőpapírra tepsibe
rakjuk. Kicsit megszórjuk kókuszreszelékkel
és a kevéske maradék tésztából mintákat rakunk a kókuszos tekercsek
tetejére. Megkenjük tojással és 20-25 perc kelesztés után 180 fokos sütőben
szép pirosra sütjük. Nálam ez 45 perc volt.
Sütéskor az illata mennyei!
Az íze csodálatos, biztos a három tojás sárgájától nagyon
omlós, zamatos.
Érdemes megsütni, mindenki szeretni fogja, nem lehet betelni
vele!