Oldalak

2014. május 9., péntek

Étcsokis darázsfészek.



















Étcsokis darázsfészek.

400 gr liszt
3 tojás sárgálya
1 vaníliás cukor
200 ml tej
3 evőkanál cukor
Pici só
4 dkg vaj
3 kanál étcsokis tortadara
3 dkg élesztő

Töltelék:
100 gr vaj
150 gr porcukor
1 vaníliás-cukor

Szóráshoz :
3 evőkanál kókuszreszelék.

Lekenéshez:
1 tojás.

A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval kicsit lágyabb tésztát gyúrunk.
Először ragad egy kicsit, de addig kell gyúrni, amíg le nem válik a kézről és edényről.
15-20 perc kelesztés után  fél centi vastag téglalap alakúra nyújtjuk. Ha tenni akarunk a tetejére mintát, akkor kevéske tésztát meg kell hagyni!
Az előzőleg habosra kikavart vajat és cukrot rákenjük a tésztára, rászórjuk egyenletesen az ét-csokis tortadarát és feltekerjük mint a bejglit.
2 centis darabokra szeleteljük és sütőpapírra tepsibe rakjuk. Kicsit megszórjuk kókuszreszelékkel  és a kevéske maradék tésztából mintákat rakunk a kókuszos tekercsek tetejére. Megkenjük tojással és 20-25 perc kelesztés után 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Nálam ez 45 perc volt.
Sütéskor az illata mennyei!
Az íze csodálatos, biztos a három tojás sárgájától nagyon omlós, zamatos.
Érdemes megsütni, mindenki szeretni fogja, nem lehet betelni vele!