Oldalak

2014. március 15., szombat

Zöldséges pite-torta.
















15dkg liszt
8 dkg vaj
6 evőkanál víz ( lehet picivel kevesebb vagy több)
1 tojás
1 teáskanál só
Csípet sütőpor.

Öntet a tetejére:
250 ml tejföl
2 egész tojás
Só, bors
Kevés petrezselyem zöldje

Az öntet tetejére: 
10dkg trappista sajt,. reszelve
10dkg mozzarella sajt kockára vágva.


Egy szál sárgarépa, gyökér, 1 zöldpaprika, pár rózsa karfiol, 6-8 kelbimbó, egy kisebb cukkíni, egy karika zeller, egy gerezd fokhagyma. Bármilyen zöldséget lehet tenni bele.
A kicsit nagyobb darabokra vágott zöldségeket parányi olívaolajon, fedővel beborítva megpároltam, vizet csak nagyon picit, hogy a párolás végére eltűnjön a víz.
 Először a keményebb zöldségeket pároltam majd a többi zöldséget is. Vigyázni kell, hogy ne legyenek teljesen puhák.

A tésztát összegyúrjuk, 20-25 percig pihentetjük és egy kivajazott kapcsos tortaformába terítjük.
Félig megsütjük 180 fokos sütőben . Kivesszük a sütőből,
a kihűlt zöldségeket rárendezzük, majd a tejföl, tojás,és fűszerek keverékével leöntjük.
Rászórjuk a sajtokat és visszatesszük továbbsütésre. Szép pirosra sütjük.