15dkg liszt
8 dkg vaj
6 evőkanál víz ( lehet picivel kevesebb vagy több)
1 tojás
1 teáskanál só
Csípet sütőpor.
Öntet a tetejére:
250 ml tejföl
2 egész tojás
Só, bors
Kevés petrezselyem zöldje
10dkg trappista sajt,. reszelve
10dkg mozzarella sajt kockára vágva.
Egy szál sárgarépa, gyökér, 1 zöldpaprika, pár rózsa
karfiol, 6-8 kelbimbó, egy kisebb cukkíni, egy karika zeller, egy gerezd
fokhagyma. Bármilyen zöldséget lehet tenni bele.
A kicsit nagyobb darabokra vágott zöldségeket parányi
olívaolajon, fedővel beborítva megpároltam, vizet csak nagyon picit, hogy a
párolás végére eltűnjön a víz.
Először a keményebb
zöldségeket pároltam majd a többi zöldséget is. Vigyázni kell, hogy ne legyenek
teljesen puhák.
A tésztát összegyúrjuk, 20-25 percig pihentetjük és egy
kivajazott kapcsos tortaformába terítjük.
Félig megsütjük 180 fokos sütőben . Kivesszük a sütőből,
a kihűlt zöldségeket rárendezzük, majd a tejföl, tojás,és
fűszerek keverékével leöntjük.
Rászórjuk a sajtokat és visszatesszük továbbsütésre. Szép
pirosra sütjük.