Oldalak

2013. december 31., kedd

Diós és aszalt szilvás vékony pite.

 






2 tojás
10 dkg cukor
csípet só
15 dkg liszt
fél liter tej
1 evőkanál olvasztott vaj
1 vanillincukor
6 szem aszalt szilva ( darabolt)
maréknyi darabolt dió.

A locsoláshoz 5 dkg olvasztott vaj.

Kikavarjuk a tojást a cukorral majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, utoljára a tejet adagoljuk hozzá.
A palacsintatésztánál sűrűbb lesz az állaga.
Ha nagyobb a tojás, lehet, hogy még pótolni kell a lisztet.
Vajjal kikenjük a tepsit és bele öntjük a tésztát. A tetejét meglocsoljuk az olvasztott vajjal és betesszük a 180 fokos forró sütőbe, szép pirosra sütjük.
Nem lesz pille könnyű szerkezetű a tészta, hiszen semmi fújtató nincs benne. 
Én  nagy darabos diót tettem bele és nagyon finom roppanósan ízletes lett. 
Nagyon egyszerű, gyors és finom süti.