A tuti jó kenyér
Beteszek
minden hozzávalót a gépbe. Dagasztási idő legalább 10 perc. Fényes nem ragadós
tészta, könnyen formázható, inkább kemény rugalmas tésztának kell lennie
A dagasztás után liszt nem érheti.
Kiteszem deszkára (nem lisztezett) és átgyúrom párszor,
majd szakajtóba teszem és kelesztem 30 percig.
Ismét kiborítom a szakajtóból (nem lisztezett), átgyúrom,
és visszateszem a szakajtóba.
Duplájára kelesztem, ez 40-45 perc, attól függ milyen meleg
helyen van.
Kiborítom a deszkára
és megkerekítem cipónak és bele teszem az edénybe. Az edénybe alól felül
sütőpapír van. A sütőpapír alá vizet spriccelek.
Az
edényben még kelnie kell 30 percig.
Mintázom
és pengével bevágom.
Beborítom
és 230 fokos forró sütőbe teszem.
Sütöm 40 percig, majd leveszem a tetőt és a szép piros szín
eléréséig tovább sütöm.
Erős arany barnára
kell sütni, mert különben nem fog cserepesedni!!!!
A sütőből mikor kiveszem lespriccelem vízzel.
Nagyon finom ropogós de lágy belsejű kenyerünk lesz.
Nagyon finom ropogós de lágy belsejű kenyerünk lesz.
510 ml
víz (ez lehet kicsivel
kevesebb vagy több, függ a liszt milyenségétől!)
5 kávéskanál só
(csapósan)
2 evőkanál porcukor
1000 g BL 55 liszt
5 evőkanál olvasztott
vaj, vagy margarin
40 g élesztő
+ a kovász
Kovász készítése,
sütés előtt 1-2 nappal.
Kovász:
250 ml víz
250 g BL 80
liszt +2 kanál korpa
Ha így készíted, tuti
szép és finom kenyered lesz!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.