Oldalak

2012. szeptember 12., szerda

Mai csodás cipóm.









510 ml víz          (ez lehet kicsivel kevesebb vagy több, függ a liszt milyenségétől!)
5 kávéskanál só (csapósan)
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál olaj
1000 gr BL55 liszt
40 gr élesztő
+ a kovász

Kovász készítése, sütés előtt 1-2 nappal.

Kovász:
250 ml víz
250 gr  BL 80 liszt 
1 evőkanál olaj
½  kávéskanál só
15 g élesztő

6 megjegyzés:

  1. Szia Terike!
    A nosaltyról jutottam el hozzád(vending).A kenyér sütéssel kapcsolatosan szeretnék tanácsot kérni tőled.Mennyi idöt kell szánni egy ilyen CSODA elkészitésére ? Természetesen a legegyszerűbbre gondolok.Hány fokon ,és milyen sütőbe
    sütöd a kennyeret?

    VálaszTörlés
  2. Köszöntelek Névtelen!
    Egy kenyér elkészítése legalább 3 óra.
    230 fokon sütöm, villany sütőben. Gázsütőben pedig majdnem a legmagasabb hőfokon.
    Örülök,hogy itt jártál és ha van kérdésed,szívesen válaszolok!
    Üdvözlettel:Terike

    VálaszTörlés
  3. Szia Terike !
    Ma elkészitettem a kalácstortádat, jól sikerültek a virágok,és nagyon nagy sikert aratott a családban.Elvoltak ájulva a látványtól meg persze az izétől .Már a kovászom is élkészült.A sütőm villanyos,van hölégkeverésem is.Mennyi idö alatt sül meg a kényér? Le kell-e takarni a sutőformát?A sütőm nagyon jól tartja a párát,nem szárit.Szeretnék névvel irni neked,de még nem jöttem rá hogy hogyan kell.(nem vagyok otthon ezekben a dolgokba) Köszönettel Kata

    VálaszTörlés
  4. Szia Kata!
    Jaj már lehet,hogy elkéstem.
    Én is villanysütőben sütöm, letakarva sütőpapírral, 230 fokon, bő 1 óra. 40 perc sütés után leveszem róla a sütőpapírt és szép pirosra sütöm.
    Nagyon szorítok neked, tudom ügyes vagy, hiszen a kalácsot is megsütötted szépre és jóra!
    Várom a beszámolód!
    Ide is írhatsz nekem:atkariek@gmail.com
    Üdvözlettel:Terike

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.