Oldalak

2012. július 2., hétfő

Dupla leveles.








500 ml víz          (ez lehet kicsivel kevesebb vagy több, függ a liszt milyenségétől!)
4 kávéskanál só
1 evőkanál porcukor
1000 gr BL55 liszt
40 gr élesztő
+ a kovász

Kovász készítése, sütés előtt 1-2 nappal.

Kovász:
200 ml víz
200gr  BL 80 liszt
½  kávéskanál só
1,5 dkg élesztő


5 megjegyzés:

  1. Csodálatosan szép ez a kenyered is. Már csak rászedem magamat hogy kovászos kenyeret csináljak mert annyira szép!Kérdésem lenne: 1. ráteszed a jénai tetejét is? 2. megvizezed a tészta tetejét? 3.meddig sütöd?

    VálaszTörlés
  2. Csak még egy kérdés sima lisztből is lehet ui.

    VálaszTörlés
  3. Éva: Köszönöm szépen! Erre nem tudtam rátenni a tetőt mert sok a tészta. De ha kevesebb mennyiséget készítek akkor minden esetben ráteszem. Még szebbre sül a tetővel. Nem vizezem meg, még sütés után sem. Nekem így lesz szép cserepes. Mikor megvizeztem nem lett ilyen szép. Ezt a nagy kenyeret 60-65 perc.
    Próbáld ki a kovászosat, nem bánod meg!Igen lehet sima, csak BL55-ből is csinálni.Várom a kenyered! Üdvözlettel: Terike

    VálaszTörlés
  4. Terike köszi a válaszod, még egy kérdés mivel szórtad be a tetejét a mintánál?

    VálaszTörlés
  5. Éva: Nagyon szívesen! kakaóval mintázom.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.