500 ml víz
(ez lehet kicsivel kevesebb vagy több, függ a liszt milyenségétől!)
4 kávéskanál só
1 evőkanál porcukor
1000 gr BL55 liszt
40 gr élesztő
+ a kovász
Kovász készítése, sütés előtt 1-2 nappal.
Kovász:
200 ml víz
200gr BL 80 liszt
½ kávéskanál só
1,5 dkg élesztő
Csodálatosan szép ez a kenyered is. Már csak rászedem magamat hogy kovászos kenyeret csináljak mert annyira szép!Kérdésem lenne: 1. ráteszed a jénai tetejét is? 2. megvizezed a tészta tetejét? 3.meddig sütöd?
VálaszTörlésCsak még egy kérdés sima lisztből is lehet ui.
VálaszTörlésÉva: Köszönöm szépen! Erre nem tudtam rátenni a tetőt mert sok a tészta. De ha kevesebb mennyiséget készítek akkor minden esetben ráteszem. Még szebbre sül a tetővel. Nem vizezem meg, még sütés után sem. Nekem így lesz szép cserepes. Mikor megvizeztem nem lett ilyen szép. Ezt a nagy kenyeret 60-65 perc.
VálaszTörlésPróbáld ki a kovászosat, nem bánod meg!Igen lehet sima, csak BL55-ből is csinálni.Várom a kenyered! Üdvözlettel: Terike
Terike köszi a válaszod, még egy kérdés mivel szórtad be a tetejét a mintánál?
VálaszTörlésÉva: Nagyon szívesen! kakaóval mintázom.
VálaszTörlés