350 ml víz
3 evőkanál olaj
1 evőkanál ecet (20%)
3 kávéskanál só
1 evőkanál porcukor
80 dkg BL 55 liszt
2 dkg élesztő
+ a kovász
Kovász készítése, sütés előtt 1-2 nappal.
Kovász:
140 ml víz
15 BL 55 liszt
1 evőkanál olaj
½ kávéskanál só
2 dkg élesztő
BRAVA , BRAVA !! CIAO
VálaszTörlésÓ, egy különleges mintázat, és milyen szép!
VálaszTörlésTerike! Villanysütőben is ilyen szép lesz? Nekem soha nem jött így fel, pedig hagytam neki időt.
VálaszTörlésTerike Drága! Már megint megleptél egy új kenyér formával, köszönöm kipróbálnivaló!
VálaszTörlésNézz be Makacskához, éves blgoszülinapi játékot hirdetett, ami nagyon érdekes:
http://makacskakonyhaja.blogspot.com/2012/01/elso-blogszulinap-es-jatek.html
Mariann voltam!
Köszönöm szépen lányok! Nekem is nagyon tetszik!
VálaszTörlésMilyen szépen szépen kacskaringózó indák! Én is teszek ecetet a kenyerembe, de mi a funkciója? (viszonylag nem olyan régóta kísérletezgetek :))
VálaszTörlés