Oldalak

2012. január 16., hétfő

Jénais kerek kenyér.







350 ml víz
3 evőkanál olaj
1 evőkanál ecet (20%)
3 kávéskanál só
1 evőkanál porcukor
80 dkg BL 55 liszt
2 dkg élesztő
+ a kovász

Kovász készítése, sütés előtt 1-2 nappal.

Kovász:
140 ml víz
15 BL 55 liszt
1 evőkanál olaj
½  kávéskanál só
2 dkg élesztő


6 megjegyzés:

  1. Ó, egy különleges mintázat, és milyen szép!

    VálaszTörlés
  2. Terike! Villanysütőben is ilyen szép lesz? Nekem soha nem jött így fel, pedig hagytam neki időt.

    VálaszTörlés
  3. Terike Drága! Már megint megleptél egy új kenyér formával, köszönöm kipróbálnivaló!

    Nézz be Makacskához, éves blgoszülinapi játékot hirdetett, ami nagyon érdekes:

    http://makacskakonyhaja.blogspot.com/2012/01/elso-blogszulinap-es-jatek.html

    Mariann voltam!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen lányok! Nekem is nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  5. Milyen szépen szépen kacskaringózó indák! Én is teszek ecetet a kenyerembe, de mi a funkciója? (viszonylag nem olyan régóta kísérletezgetek :))

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.