Oldalak

2011. december 24., szombat

Nagyon érdekes. Az edény is meghatározója, hogy milyen minőségű és küllemű kenyerünk lesz.


Ma kettő kenyeret sütöttem.
A tésztát egyben dagasztottam, dagasztás után mértem ketté és tettem cserépedénybe.
A sütés előtti fotón is láthatjátok,hogy szinte teljesen egyformák.
Sütés után viszont nagyon meglepődtem,mert a régi cserépben  mattabb de ropogósabb kenyér sült, míg az új edényben, fényes és lágyabb kenyér lett..
Ezek szerint az edény is meghatározója, hogy milyen minőségű és küllemű kenyerünk lesz.
Tehát ahány edény, annyi fajta kenyér.







4 megjegyzés:

  1. Bekes, aldott karacsonyt kivanok!!

    VálaszTörlés
  2. Áldott, békés Karácsonyt! :)

    VálaszTörlés
  3. Ez érdekes! Én még régebben jénaiban sütöttem, de abban is matt lett a kenyér, csak akkor lett fényesebb, ha a végén vizes ecsettel átkentem. Boldog ünnepeket neked is.
    Nem tudom mi lesz a kenyérsütésemből, mert tegnap délben becsípődött valami a derekamban és nem igazán esik jól állni, hajlongani meg még kevésbé. Bízom benne hamarosan javulni fog.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.