Oldalak

2011. december 17., szombat

Nagy mértetű kenyér. 2kg 65dkg









700  ml víz
6 evőkanál olaj
2 evőkanál ecet (20%)
6 kávéskanál só
2 evőkanál porcukor
2 evőkanál kukorica dara
1kg 60dkg BL 55 liszt
6 dkg élesztő
+ a kovász

Kovász készítése, sütés előtt 1-2 nappal.

Kovász:
140 ml víz
15 BL 55 liszt
1 evőkanál olaj
½  kávéskanál só
2 dkg élesztő

2 megjegyzés:

  1. Ismét egy szép kenyér, remélem egyszer nekem is ilyen szép kérges kenyerem lesz. Példát vettem rólad Terike, és ezt alkottam :
    http://ingyom-bingyom-taliber.blogspot.com/2011/12/oregtesztas-kenyer.html

    VálaszTörlés
  2. Nagyon gusztusosan néz ki, igazi mestermű

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.