700 ml víz
6 evőkanál olaj
2 evőkanál ecet (20%)
6 kávéskanál só
2 evőkanál porcukor
1kg 60dkg BL 55 liszt
4 dkg élesztő
+ a kovász
Kovász készítése, sütés előtt 1-2 nappal.
Kovász:
140 ml víz
15 BL 55 liszt
1 evőkanál olaj
½ kávéskanál só
2 dkg élesztő
Kenyérlángos.
A tésztából elvettem egy nagy maréknyi gombócot. Külön
kelesztettem meg és tepsibe terítettem.
180 fokon majdnem készre sütöttem. Kivettem a sütőből és meg
kentem 3dl fűszeres tejföllel, majd szórtam rá apró darabokra vágott kolbászt, tepertőt
,zöldhagymát.
Felül gazdagon reszelt sajtot.
Visszatettem a sütőbe és készre sütöttem.
Nagyon finom lett! Érdemes megsütni.
¡Que bueno todo! El pan estupendo.
VálaszTörlésSaludos.
Csodaszép lett ez is:) Hétvégére fehér kenyeret kell sütnöm, mert olyat kértek a gyerekek, mint amilyet Magyarországon lehet kapni. Tőled viszek majd receptet:)
VálaszTörlésKenyérlángos. Nagyon finom. Egyik barátom "magyar pizza" névvel illeti. Találó név, táplálkozási szokásainkat nézve:
VálaszTörléshttp://mjozsef.blogspot.com/2011/10/magyar-pizza.html