Sósat,sósat, jó ropogósat!
25dkg liszt
1kávés kanál só
1kávés kanál szalagáré
1egész tojás
Fél csomag margarin
És annyi tejföl, (3-4 kanál)hogy rugalmas tésztát kapjunk.
Mikor szép a tésztánk, három cipóba osztjuk.
Vékony téglalapokat nyújtunk belőle és a következő krémmel
kenjük meg.
Krém:
10dkg vaj
10dkg reszelt sajt
Ízlés szerint só(én egy kávés kanállal tettem bele)
Nagyon kikavarjuk a krémet és rákenjük a téglalapokra.
Feltekerjük, mint a bejglit és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Fagyosan szeleteljük, szép vékonyra.
A tepsit nem kell kikenni.
Vigyázni kell a sütéssel, mert könnyen meg ég a sajt.
160fokon sütöttem.
Dupla adagot sütöttem és öt tepsivel lett
Valóban nagyon egyszerűnek tűnik, ki fogom próbálni!
VálaszTörlésKöszönöm a receptet! :)
Isteni lehet, el fogom készíteni, a fiúk úgyis imádjáka sósat:)
VálaszTörlésNagyon finom lehet, guszta ! A kipróbálandók közé teszem a receptedet!:)
VálaszTörlésJól néz ki, tehát biztosan finom:)
VálaszTörlésÉn is elteszem talonba:)
Tojás nélkül ez a tészta süthető? Éva
VálaszTörlés