Oldalak

2011. október 28., péntek

Mézes-almás,pudingos rudak.

Ezt a finom kalács receptet Limaránál találtam. Én így készítettem el, teljesen másképp.
Nagyon de nagyon finom, isteni a tészta is és a töltelék is!





                    
  • 2 dl langyos tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 tk só
  • 50 g puha vaj
  • 1 tojás
  • 100 g joghurt
  • 60 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • + 1 tojás a kenéshez
2 evőkanál méz
4 nagyobb alma (savanyú)
1vanílliáscukor
Ízlés szerint fahéj
2 kanál sárgabarack lekvár


2dl tej
2 kanál cukor
1 főzős vaníliás puding

  •  
Először a krémet készítettem él, hogy legyen ideje kihűlni.
Kettő kanál mézet felolvasztottam és bele tettem a kicsi kockákra darabolt almát és kevés fahéjat, vaníliás cukrot.
Főztem a mézbe az almát, majd bele tettem 2 kanál sárgabarack lekvárt és tovább főztem, amíg kicsit sűrűbb lett.
Az almáról leöntöttem a maradék levet és azt is a puding főzéséhez használtam fel.
Megfőztem a pudingot, jó keményre.
Mikor kihűlt az alma, összekevertem a pudinggal.
Megdagasztottam a tésztát és duplájára kelesztettem.
Deszkára borítottam és 12 darabra osztottam.
Téglalapot formáltam és a közepébe beleraktam a pudingos almát.


5 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.