Gazdag Ferdinánd tekercs
Tészta:
50dkg liszt
5dkg margarin
2tojássárga
3dkg cukor
1kávés kanál só
2dl tej
4dkg élesztő
Kenéshez:
13dkg margarin
10dkg porcukor
1vanilliáscukor
Pici citromhéj
Igény szerint mazsola
2-3kocka tortabevonó csoki
3-4szem aszalt szilva
Megfuttatjuk az élesztőt.
A tészta hozzávalóiból közepes kemény tésztát dagasztunk.
10-15perc pihentetés után fél cm vastagra kinyújtjuk a tésztát.
Megkenjük a habosra kevert krémmel és megszórjuk mazsolával, csokival és aszalt szilvával.
Felcsavarjuk, és 2cm szeleteket vágunk, majd lefektetve tepsibe rakjuk.
180 fokos sütőbe pirosra sütjük. A készre sülés előtt kivesszük a sütőből és meglocsoljuk 1dl tej és 1 vaníliás cukor keverékével.
Nagyon szeretjük a kel tészta minden fajtáját! Mennyi finomság belekerült!
VálaszTörlés:D kel tészta- kelt tészta, kell tészta!!!
VálaszTörlésTerike, ez is gyönyörű lett:) Nagyon szeretjük a Ferdinénd tekercset, ilyen gazdagon meg pláne szeretnénk:)
VálaszTörlésTényleg gazdag, de vajon miért pont Ferdinánd???
VálaszTörlésLegyen inkább Ferkó!(Ferenc még is csak gyakoribb név.)