Oldalak

2011. augusztus 6., szombat

Almás szilvás linzer.



Almás szilvás linzer.

Tészta:
½ kg liszt
10 dkg zsír
10 dkg cukor
1sütőpor
1 vaníliás cukor
1 tojás
Pici só

6-8 szem alma
6-8 szem szilva.
Kevés zsemlemorzsa, cukor, fahéj az alma forgatásához

1tojás a kenéshez

A tésztához valókból közepesen lágy tésztát gyúrunk, és kettő gombócot formálunk.
Az egyik gombócot kerek lappá nyújtsuk, beleterítjük a sütőformába és megszórjuk zsemlemorzsával.
Az almát meghámozzuk és félbe vágjuk. A szilva szemeket is kettévesszük.
A fél almákat meghempergetjük a zsemlemorzsa, a cukor és a fahéj keverékében.
A fél szilvát az alma magház helyére tesszük, és így arccal lefelé rárakjuk a tésztára.
Befedjük a másik kerekre nyújtott lappal és megkenjük tojással. Villával megszurkáljuk és 180 fokos forró sütőben szép pirosra sütjük.
















2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.