Oldalak

2011. július 28., csütörtök

Göngyölt mákos linzer






Göngyölt mákos linzer.

Tészta
40 dkg liszt
15 dkg zsír
½ Csomag sütőpor
5 dkg porcukor
4 tojás sárga
1 dl tejföl
1 dl tejszín

Töltelék
Bármilyen lekvár
4tojásfehérje
1vaniliáscukor
4evőkanál porcukor
20dkg darált mák
1/2citom reszelt héja

Csokoládémáz
1 púpos evőkanál kakaó
3 evőkanál porcukor
½ evőkanál olaj
3 dkg vaj

A lisztet elmorzsoljuk a zsírral és az összes hozzávalóval összegyúrjuk
Kettő részre vesszük. 1-2 milliméter vastagra kinyújtjuk és megkenjük lekvárral. Két oldalról feltekerjük, úgy a közepén maradjon 2cm.

A középső részhez elkészítjük a tölteléket. A tojások fehérjét felverjük keményre a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ha jó kemény, belekavarjuk óvatosan a mákot.
A tekercsek közepébe evőkanállal berakjuk a mákos tölteléket.
180 fokos sütőbe 25-30 percig picit rózsaszínre sütjük.
Ha kihűlt a tekercsekre porcukrot szórunk.
A mákos töltelékre csoki mázat készítünk. A kakaót, porcukrot és a vizet 1-2 percig főzzük, majd hozzáadjuk a vajat és az étolajat. Forrón rákenjük a mákos töltelék tetejére. Én ecsettel kentem rá, nehogy ráfolyjon a porcukros részre.
A máz megszilárdulása után lehet 2cm szeletekre vágni.






























































4 megjegyzés:

  1. De finom lehet, mutatós, ünnepélyes, mákimádóknak tökéletes!

    VálaszTörlés
  2. Mákimádó vagyok és ez gyönyörű:) Valóban olyan ünnepi, karácsonykor ott lesz nálunk a sütik között.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó recept! Én karácsonykor készítettem ilyet - nagy sikere volt! :D

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta! Mi vidékünkön dióval készül,Hja sok itt a diófa, még az útszéleken is megtalálhatók és szedhető.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.