Oldalak

2011. március 9., szerda

Szülinapi kenyér.

FŐ az egészség!



Teljes kiőrlésű liszteket kellene használni mert cukor beteg vagyok.
Ma összeszedtem a lisztjeimet és találtam rozs, tönköly,graham lisztet.
Nem tudtam választani,hogy melyikből süssem a kenyeret és úgy döntöttem mindegyikből teszek bele.
Meglepő eredmény született! Láthatjátok! Csodaszép lett.
Most 20 dkg teljes kiőrlésű liszt van a kenyeremben,de emelni szeretném legalább 40 dkg-ra.

Jaj pedig, hogy imádom a fehér kenyeret! Teljesen, biztos nem tudok lemondani róla!








3,02dl víz(ha igényli a tészta,akkor még egy keveset kell bele tenni!)
3 kanál olaj
1 evőkanál cukor
3 kávéskanál só(csapósan)
2 dkg élesztő
30 dkg Fehér liszt BL55
10 dkg Félfogós liszt BF80
10 dkg BF80 kenyér liszt
5 dkg Rozs liszt
10 dkg Tönkölybúza liszt
5 dkg Graham liszt
+
Kovász:Előző nap kell elkészíteni!
1 dl víz
25dkg BL55 liszt
pici só
pici cukor
2 dkg élesztő

8 megjegyzés:

  1. Csodálatos kenyér, és csak tátott szájjal nézem, milyen csodásan díszíted őket.

    Boldog Születésnapot Kívánok!!!
    Isten éltessen sokáig erőben, egészségben!!

    VálaszTörlés
  2. Gizikém!
    Köszönöm szépen!
    A díszítés, csak hab a tortán!

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű!!! Boldog születésnapot kívánok!:)

    VálaszTörlés
  4. Boldog születésnapot kívánok!
    Csoda klassz a kenyered.

    VálaszTörlés
  5. Boldog Születésnapot!
    Ez a kenyér is gyönyörű lett, ahogy az összes munkád!

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat!

    További szép napot!
    Puszi Terike

    VálaszTörlés
  7. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  8. Fantasztikusan néz ki ez a kenyér (is)! Nyami!!! :)
    Isten éltessen! Kívánom, hogy még nagyon-nagyon sok kenyeret süssél!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.