Oldalak
▼
2011. február 2., szerda
Nem kisérletezek tovább! Fehér kenyér.
Nem kiséletezek tovább a kenyerekkel. Ez a fehér kenyér nagyon jól bevált, és ami lényeges, nagyon szeretjük.
Nagyon sokat keresgéltem és próbálkoztam több fajta kenyérrel.
Nem kell szebb ennél a kenyérnél! Mikor sül, isteni illata van, a kenyérbél gyönyörű, és a külleme is csodás!
Maradok ennél a receptnél, és ez lesz a mindennapi kenyerünk!
3dl víz
2 evőkanál olaj
2 dkg vaj
2 kávés kanál só
2 evőkanál cukor
1 evő kanál ecet
30 dkg liszt BL55
20 dkg liszt BL80
20 dkg liszt BF80 félfogós
1 teás kanál sikér
1 teás kanál zabpehely liszt
2 dkg élesztő
+
Öregtészta:(Előző nap kell elkészíteni)
1,5dl víz
30 dkg liszt BL55
1 kávéskanál só
1 kanál olaj
2 dkg élesztő
Igen, ez klassz!
VálaszTörlésÉn is szoktam kenyeret sütni, de „gyári” keverésű kenyér lisztből. S azért az nem az igazi.
Szeretném kipróbálni a te receptedet, és tanácsodra lenne szükségem.
A különböző liszteket Te hol tudod beszerezni???
A legyúrt tésztát te mennyi ideig hagyod kelni???
Kemencében sütöd vagy tűzhelyben???
Nekem csak egy villanyos,ventilátoros sütöm van, bár nagy álmom egy kerti kemence.
Köszi!
Ella!
VálaszTörlésA BL55 amit szerintem Te is használsz.
A BL 80 az igazi kenyérlisztet a TEscóban veszem. Van kettő kilós is.
A BF 80 félfogós lisztet Áfész boltban veszem.
A sikér meg a zabpehely el is maradhat.
Én Tótkomlósi BL55 lisztet használok,mert szerintem az a legjobb liszt. Orosházán veszem Reál boltban.
Én géppel dagasztok és a gépben hagyom duplára kelni. Mikor kiveszem ,megformázom és cserép edénybe teszem. Bevágom pengével és 15-20 percig kelesztem. Nem szabad tovább,mert akkor túlkel és sütésnél visszaesik.
Nekem van gáz és villany sütőm is, mindkettőben gyönyörűen megsül.
Lényeges,hogy a cserép edény teteje is rajta legyen.
Szivesen segítek,ha elakadsz! Üdvözöllek: Terike
Terike!
VálaszTörlésValószínű,hogy a liszteket én is csak több helyről tudom beszerezni, még keresgélek.A cserép edény jó ötlet.a túl kelést már sikerült produkálnom, hát olyan is lett a kenyér.
Köszi.
És mennyi idő míg megsül egy kenyér. Lehet, nekem nem volt eddig elég türelmem, de nem akart sose pirosodni a teteje. Nagy lángon, vagy kis lángon megy?
VálaszTörlésGira!
VálaszTörlés50 percig sütöm 220 fokon,akkor leveszem a tetőt a cserépedényről és ha nem elég piros akkor még 10-20 percig sütöm.
Az én sütőmben ennyi idő kell hozzá,hogy szép piros legyen.
A gázban nagylángon.
Köszönöm szépen! Még egy kérdésem lenne, hogy a cserépedényt sütés előtt beáztatod, vagy nem?
VálaszTörlésGira!
VálaszTörlésIgen beáztatom. Amíg kel a kenyér a gépbe, addig ázik a cserépedény.
Nagyon szívesen és várom a fotót!
Gyönyörű ez a kenyér,ha bátor leszek megsütöm.de most legalább tudom,hol lehet a 80-as lisztet venni!Köszi!Mindig tanul az ember.
VálaszTörlésTerike!
VálaszTörlésNem sok az a 2 evőkanál cukor? Nem lesz tőle édes a tészta?
Gesztenye!
VálaszTörlésMindíg porcukrot teszek bele.
Kettő csapott kanállal. A sót pedig kicsit bővebben adagolom.
Így sokkal hamarabban és szebben pirosodik be a kenyér.
Köszi, ki fogom próbálni!
VálaszTörlésKedves Terike!
VálaszTörlésJó ideje ülök itt a gépnél, s ámulok :) Szépséges kenyerek, kalácsok, gyönyörű fotók, tündér állatok :)
Gratula mindenhez és csak így tovább!
Egy kérdésem/kérésem lehetne? Bemutatod egy foto erejéig a cserépedényedet? Hol vetted?
Üdv: Timtom