Oldalak

2011. február 23., szerda

Csavart kenyér 2

Nagyon elégedett vagyok a mai kenyeremmel.Gyönyörűre sült és csodálatos volt az illata is. A mérete és a bélzete is tökéletes.Ámulattal néztem mikor levettem róla a cserépedény tetőt. Jó lenne ,ha megtudnám kóstoltatni veletek!








3 dl víz
40 dkg liszt BL55
20 dkg liszt BF (félfogós)
10 dkg liszt BL80
1 kanál cukor
1 kanál ecet
2 kanál olaj
2 kávéskanál só
3 dkg élesztő
1 kávéskanál sikér


Öregtészta:(Előző nap kell elkészíteni)
1,5dc víz
30dkg liszt BL55
1 kávéskanál só
1kanál olaj
2dkg élesztő

5 megjegyzés:

  1. Ez tényleg gyönyőrű !

    Én is így vagyok egyébként a kenyereimmel, pedig már pár éve sütöm őket. :) De egy-egy szép darabot mindig megcsodálok, szinte meghatódok a finom illatától, és ahogy hallani a cserepesedését...
    Biztos hülyén hangzik kicsit, de így van. :))

    VálaszTörlés
  2. Hat ez a kenxerked is csodaszep!!!!!!!!!! Te egy kenyer suto muveszno vagy! De komolyan...jaj van meg mit tanulnom...

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen a dícséreteket! Nagyon jól esik.
    Szemirámisz: Én is mindíg megcsodálom a kenyereimet.
    Mindíg izgulok,hogy sikerül-e?
    Mikor kisül,csak állok mellette és nézem a csodát. Kenyér. Még mindíg csodálkozok magamon ,hogy én tudok kenyeret sütni. Szerintem mindannyian így vagyunk,aki már sütött kenyeret.

    Elina: Köszi a kenyérsütő művésznőt! annyira jót nevettem.
    Persze ez túlzás! Nem érzem.

    Ditta: Nemked is köszönöm!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.