Oldalak

2011. február 8., kedd

Kalácstorta

Lekvárral töltött kalács


















1 kg liszt
15 dkg vaj
1db tojás+1 sárgája
5-6 evőkanál cukor
5 dkg élesztő
1 teáskanál só
5 dl tej

Közepes kemény tésztát dagasztunk, a vajat négy részletben adagoljuk a tésztába.
Addig dagasztjuk, amíg selymes, sima, hólyagos lesz.
Letakarjuk és duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán tetszés szerint formázzuk. Tepsibe téve ismét 20-25 percig kelesztjük.
Végül megkenjük tojással és előmelegített sütőbe megsütjük.
Mikor szép pirosra sült, megkenjük cukros vízzel. 1 kanál cukor, 1 teáskanál víz.
Ebből a tésztából bármilyen kalácsot lehet sütni. Fonott, dúc, lekváros kifli és még sorolhatnám.
Egyszerű és finom kalács.

11 megjegyzés:

  1. Jaj nagyon csodás!!!!!!Ezt ki kell próbálnom!!!

    VálaszTörlés
  2. FOARTE FRUMOS! TERIKE FOLOSESTI O FAINA SPECIALA DE PATISERIE?

    VálaszTörlés
  3. Hát ezt kár is megenni!:)na jó, csak viccelek,nagyon gusztusos!

    VálaszTörlés
  4. Mint egy rózsacsokor... és a nyálelválasztásra gyakorolt hatásról ne is beszéljünk... ;)

    VálaszTörlés
  5. Irtó guszta!...Na és ötletesen tálalt is!!( szép a terítő ).
    Jó étvágyat hozzá!

    VálaszTörlés
  6. Ezt lehet, hogy megpróbálom májusban az évfordulónkra. :o) (A dalunk Lynn Andersontól a Rosegarden)

    Nagyon különlegesen néz ki és biztos finom is. :o)

    VálaszTörlés
  7. Jaj Terike, ámulok-bámulok!
    Ennyi gyönyörűséget alkotni, szívből gratulálok! :D

    VálaszTörlés
  8. Hát ez nagyon szép. Ügyes vagy nagyon. Milyen lekvárral töltötted meg, hogy nem folyjon ki? köszi
    Andi

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm szépen!
    Sütésálló lekvárral töltöttem. Lehet a boltban venni. Régen gyümölcsíznek neveztük.

    VálaszTörlés
  10. Ez egy szuper recept!! Nagyon finom az eredmény! Csak kicsit kellett alakítanom a picur gyümölcscukor és tejcukor érzékenysége miatt! (
    http://babykitchen.blog.hu/2012/06/20/tej-cukor-tojasmentes_kalacstortacska) Gyönyörűek egyébként a kalácsaid! Babakonyha

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.