Oldalak

2011. január 19., szerda

Kagyló




Kagyló

20 db. kagylóforma.

20dkg liszt
14 dkg margarin
5dkg porcukor
1 tojás sárgájával összedolgozzuk. A tésztát legalább egy órát pihentetjük.
A formákat kibéleljük a tésztával a közepükön mélyedés maradjon.
Forró sütőbe világosra sütjük. Ha kihűlt, két fél kagylót a krémmel összeragasztunk.

Krém: 1dl tejből, 1 evőkanál liszttel pépet főzünk.
10 dkg vajat,10 dkg porcukorral habosra keverünk.
10 dkg őrölt dió. 1 csomag vaníliás cukor, 1 kanál rumot keverünk hozzá.
A két krémet összevegyítjük és megtöltjük a tésztát.

5 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.