Oldalak

2011. január 25., kedd

Dióhabos rácsos almás.









Dióhabos rácsos almás

40 dkg liszt
3 púpos evőkanál hideg zsír
1egész tojás+ 1 sárgája
1 kávéskanál só
6 evőkanál cukor (lehet több is)
1 vaníliás cukor
6 kanál tejszín

Almatöltelék:
1,5kg darabolt alma
6 evőkanál cukor (lehet több is)
1 vaníliás cukor
1kávés kanál fahéj
Fél citrom leve
3 evőkanál zabpehely
2 evőkanál búzadara

Diós hab:
4 tojás fehérje
6 evőkanál cukor
10 dkg darált dió

A tésztához valókat összedolgozzuk és elfelezzük.

Megpároljuk az almát és hidegre tesszük.
Az egyik tésztát kinyújtjuk, tepsibe rakjuk és megszórjuk búzadarával, majd rákenjük az almát.
A másik tésztából berácsozzuk az alma tetejét. Én megszórtam kevés tört dióval de ez el is maradhat.
Forró sütőbe tesszük, és majdnem készre sütjük.

Keményre verjük a habot és belekavarjuk óvatosan a diót.
Zacskóba téve rácsokat húzunk a tészta tetejére és visszatesszük száradni.
Mikor kezd barnulni a diós hab, kivesszük a sütőből.

Savanykás süti. A lágy alma és a picit ropogós tészta nagyon finom.
Könnyű nem vajkrémes süti, amit most télen, gazán kívánunk!

6 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet és olyan mutatós. A zsírtól gondolom jó omlós a tésztája. Most szívesen megkóstolnám.:)

    VálaszTörlés
  2. Igen,nagyon finom a tésztája.
    Küldök egy darabot! Vagy kettőt!

    VálaszTörlés
  3. Hmmmm... lehet, hogy meg kell szakítsam a diétámat???
    Ha elfogadod, vár nálam egy díj rád!

    VálaszTörlés
  4. A díjat Tőlem is megkapja Terike, csak az előző bejegyzés kommentjében....

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörű a süti, ám lefoglalt a narcisztikus hajlamú nyuszi jobbra fenn!:)

    VálaszTörlés
  6. Gira:
    Nagyon köszönöm,hogy rám is gondoltál! A diétát pedig néha meglehet szakítani, de utána semmi nasi!

    autumn:
    Nagyon köszönöm,örülök nagyon!

    Belinda:
    Örülök,hogy észerevetted a nyuszót! Sokáig nézegette magát.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.