Oldalak

2011. január 29., szombat

Aszalt gyümölcsökkel teli kalács.






Aszalt gyümölcsökkel teli kalács.
Egy régi szakácskönyvből.

3dl tej
50dkg liszt
4 evőkanál méz
5dkg margarin
1 tojás sárgája
2,5dkg élesztő
Reszelt citromhéj
1 vaníliás cukor
1 kávés kanál só


Töltelék:
10dkg vegyes aszalt gyümölcs (kicsit meg kell áztatni)
10 dkg darált dió

Szerintem a tej egy kicsit sok, tehát először kevesebbet kell beletenni, és ha szükséges, akkor még pótolni.

Közepes lágy tésztát dagasztunk és letakarva megkelesztjük.
Ha megkelt átgyúrjuk, és két részre osztjuk.
Kinyújtjuk téglalap alakúra és megszórjuk először dióval, majd a gyümölcs darabokkal.
Összetekerjük, mint a bejglit és a két rudat összecsavarjuk.
Tetejét megkenjük tojással és 185 fokos forró sütőbe 30-35 perc alatt megsütjük.

Én kicsit variáltam rajta és egy kerek formában sütöttem meg. Egy lapot beletettem a tepsi aljába és megszórtam dióval. Majd gombócokból téglalapokat nyújtottam és megtöltöttem dióval meg gyümölccsel és tölcsér alakúra csavartam. Körbe raktam a formát.

Egy másik adagból pedig úgy készítettem el, ahogy a recept szerint van.
Finom kalács.

5 megjegyzés:

  1. Foarte bine arat si foarte delicios !
    Imi place tot ce faci.

    VálaszTörlés
  2. Az én édesszájú Joe fiam kellene a tepsi közelébe és még kihűlni sem nagyon volna ideje a kalácsnak! Igaz, én is szeretem.

    VálaszTörlés
  3. daniela cake`s!

    Vă mulţumesc foarte mult! Mă bucur să fiu aici te duci! Nu numai frumoase, dar, de asemenea, delicioase. Bine aţi venit: Terike

    VálaszTörlés
  4. Szívesen engednélek a tepsi közelébe benneteket! Az én gyerekeim is nagyon szeretik a sütiket. Sokszor nálunk sem hül ki a süti. Kihülés előtt eltűnik.

    VálaszTörlés
  5. Megsütöttem :). Gyönyörű lett, és nagyon finom, az benne a legjobb, hogy nem olyan édes, hogy összeragad tőle az ember szája, hanem csak kellemesen, a gyümölcstől. Viszont nekem felvette az összes tejet, még többet is kért. Na, majd leblogolom, kukkants majd be hozzám a blogteren, ha lesz időd :).

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.