Bizony megpróbáltam megint a mézest. Annyi biztatást kaptam Tőletek és ismét nekiláttam az írókázáshoz, ami nehézkesen megy nekem.
Azért bevallom,amit most készítettem,nekem is tetszik.
Nem vettem még rendes írókát,így maradt a nejlon zacskó.
Nagyon elfáradtam ma, mert reggel nyolckor fogtam hozzá a sütéshez és délután négyre lettem kész. 16 tepsivel lett és még utána jött az írókázás.
Pihentetés nélküli mézes.
1kg liszt
3kávés kanál szódabikarbóna
1 kanál mézes sütemény fűszerkeverék
30dkg porcukor
30dkg ráma
2,5dl méz
3 tojás
A lisztet a szódabikarbónával a fűszer keverékkel összekavarjuk.
A margarinnal elmorzsoljuk majd a mézzel és a tojásokkal összedolgozzuk.
Kicsit morzsálódós először ,de nem kell megijedni,mert addig kell gyúrni amíg közepes kemény tészta lesz belőle.
180 fokos sütőbe 8-10 perc alatt sül meg.
Cukormáz a tetejére: 1 tojás fehérjéhez 25-30 deka porcukor (átszitált szemcse mentes legyen)
Nagyon ízletes és sokáig elálló mézes süti. Jó,hogy azonnal lehet sütni.
Szia!
VálaszTörlésNa ugye, látod belejössz, mint kiskutya az ugatásba. Hidd el a zacskó a legjobb. Nekem van ilyen mézes íróm, de jobb a zacskó.
én 1 fehérjéhez használok 20 dkg cukrot.
Jövőre abba sem tudod majd hagyni.
Tényleg gyönyörűek, és a kitartásod előtt le a kalappal!
VálaszTörlésAnnyira tetszik,hogy már várom a következő alkalmat! Találok valami indokot az biztos! Akkor megnyugodtam,a zacsóval kapcsolatban.
VálaszTörlésKöszi Vali!
Kedves Gira! Nem adok fel semmit egykönnyen!
VálaszTörlésKöszi a dícséreted!
Jaj, de szépek!
VálaszTörlésHa jól látom a 4. fotón
a mézeseket "összesütötted",
ugye? Mint egy szép dísz!
Kati: Köszönöm szépen! Igen összeraktam közel egymáshoz és összesültek. Én is a nagyoktól lestem el!
VálaszTörlés