Oldalak

2010. szeptember 10., péntek

Graham-búzalisztes kenyér

Elmondom, hogy sajnos én is azoknak a táborába tartozom, kiknek erősen meg kell fontolni, hogy milyen kenyeret egyenek.
Nagyon nehéz feladat, mert imádom a kenyeret!
Ezért kísérletezek a teljeskiörlésű kenyerek sütésével és nagy meglepetésemre szebbnél szebb és finomabbnál finomabb kenyereket sikerül sütnöm.
Nagyon bízom abban, hogy tudok segíteni másoknak is a receptekkel!
Hiszen nem kell így lemondani a kenyér evésről és bátrabban lehet a teljeskiörlésű lisztből készült kenyereket enni. Mindenkinek ajánlom!
Ez a kenyér nagyon szép, illatos,lágy és jó ízű lett.










320 ml víz (ez lehet picivel kevesebb vagy több is)
20 dkg BL 55 liszt
20 dkg Graham liszt
10 dkg Rozs liszt
2 kávéskanál só
4 evőkanál olvasztott vaj
1 kanál cukor
4 dkg élesztő
25 dkg öregtészta

Ehez a kenyérhez ezt az öregtésztát használom,ami nagyon bevált.
3 dl víz
30 dkg BL55
5 dkg rozs liszt
1 kanál olaj
2 dkg élesztő