Oldalak

2010. szeptember 1., szerda

Cserepes kenyerem



40 dkg liszt BL80
10 dkg liszt BF55
1 nagykanál Rozs liszt
1 nagykanál Graham liszt
1 nagykanál Tönköly búza liszt
KB 3 dc víz
4 dkg élesztő
2 kávéskanál só
1 kanál cukor
1 kanál ecet
20-25 dkg öregtészta


Öregtészta:
3 dc víz
30dkg BL 80 liszt
20 dkg Graham liszt vagy Tönköly búza liszt)
1 teáskanál cukor

Ez az adag öregtészta, KB három kenyérhez elég!

9 megjegyzés:

  1. Igazán profi vagy............csodásak a kenyereid/is/! :)))

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen! Megtisztelő , de nem gondolom, hogy profi vagyok ,csupán nagyon szeretek sütkérezni!

    VálaszTörlés
  3. Ez de szép kenyér!
    Lehet, hogy holnap kipróbálom én is a receptet.

    VálaszTörlés
  4. Compot! Köszi a dicséretet és várom az eredményt!

    VálaszTörlés
  5. Terike, segítségre van szükségem. Megsütöttem a kenyeret most reggel, de nekem nem lett cserepes. Bevágtam a tetejét, az is majdnem begyógyult. A receptet követtem, viszont a sütésnél lehet valami, amit nem úgy csináltam.
    Meg kell kenni a tetejét vízzel? Biztos finom a kenyér, még forró, nem vágtam fel, meg el akarom vinni a gyerekemnek, majd ott vágjuk fel.

    VálaszTörlés
  6. Nem találok szavakat! :)
    Beillik egy reneszánsz vacsorába is, olyan gyönyörű és különleges!

    VálaszTörlés
  7. Compot! Kicsit elkéstem a válasszal ne haragudj!
    A sütés előtt lespriccelem vízzel és úgy teszem rá a tetőt. Az a tapasztalatom, hogy akkor lesz cserepesebb, ha kicsit erősebben megsütjük, pirosra.
    Mikor kiveszem a sütőből akkor ismét lespriccelem.Írod,hogy még forró. A cserepesedés a kihülési folyamat végén látszik. Mikor forró még nem cserepes.
    Szeretném látni a művedet!
    Nagyon örülök és kiváncsi vagyok ,hogy ízlett? Üdvözöllek Terike

    VálaszTörlés
  8. Terike, köszönöm a válaszodat, a következő kenyeret eszerint fogom sütni. Kb. a hétvégén. Ma bagettet sütöttem, nagyon finom lett.
    Ha sikerül a kenyerem, felteszem a blogomba.

    VálaszTörlés
  9. Nagyon szivesen. Sok sikert és várom !

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.