Szép és finom! Egy szeletet nem lehet kibírni! Csak kettőt,hármat.............
A piskótához
12 tojás
12 kanál porcukor
12 kanál liszt
fél csomag sütőpor
1 üveg magozott meggy
A krémhez
fél liter tej
1 vanilliás puding
1 Ráma
20 dkg porcukor
Tetejére
1 üveg meggy befőttnek a leve
1 vanilliás puding
A tészta:
A tojások sárgáját kikavarni cukorral, és a felvert fehérjét a lisztel és a sütőporral együtt belekavarni.
A tetejére szórni a meggyet,és megsütni,
A krém:
Amíg sül a tészta addig fel kell forralni a tejet és bele főzni a pudingot.
Ki kell kavarni a Rámát a porcukorral és mikor a krém kihűlt,akkor kell a pudingba belekavarni.
A tetejére:
A tetejére való meggy levet felforralni és bele főzni a vanilliás pudingot.
Ebbe nem kell cukor mert így is édes a meggy lé.
Ha mindez kész és kihűlt, akkor a piskóta szélét körbe vágni, és félre tenni a csíkokat.
Megkenni krémmel a lap tetejét és a krémre a piskóta csíkokat kajszán rárakni.
Ezek után rá kell kanalazni a piros pudingos krémet.
Hidegre tenni és lehet szeletelni.
Próbáljátok ki, nagyon egyszerű, és isteni finom!
Azért szeretem ezt a sütit, mert nagyon egyszerű és a hozzávalói általában megtalálhatók egy háztartásban.
Árban is elfogadható
http://www.nosalty.hu/receptkonyvem/atk5339
A fénykép láttán, már kedvet is kaptam hozzá. A polcon úgy is sok meggy befőtt sorakozik, sőt külön üvegekben meggy levet is tettem el. Már úgy is uncsi volt a pite és a meggyes, meggyes-mákos rétes! Feltétlenül ki fogom próbálni. A széle gazdaságos felhasználása pedig egyszerűen remek!
VálaszTörlésSok sikert! Várom az eredményt!
VálaszTörlésMentem a receptet, olyan guszta!!!!
VálaszTörlésImádok mindent ami meggyes!