Oldalak

2017. október 5., csütörtök

Nagyon finom kifli.




50 ml víz, 200 ml tej, 600g liszt, 50 ml olaj,
2 teáskanál só( lehet kevesebb is )
2 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 27 dkg előtészta
Az előtésztát előző nap kell elkészíteni: 150 ml víz, 150 g liszt,
2 dkg élesztő.
( Ebből a mennyiségből 27 dkg lesz.)
Jól kikavarni mint a galuskát, letakarni, hogy ne szárodjon ki.
Az összes hozzávalóból közepes de inkább lágy tésztát dagasztunk.
Mikor szép fényes és nem ragad , 30-40 percig keleszteni kell, letakarva.
Majd deszkán gombócokat formálunk (én 10 darabot) és ismét kel,
legalább 25-30 percig. Mikor eleget pihen a tészta,
minden gombócot jó vékonyra , hosszú oválisra nyújtjuk és
a tésztának a tetején kezdjük a felcsavarást, magunk fele haladva.
Kifli alakúra formázzukhttps://www.youtube.com/watch?v=XKD...
és tepsibe tesszük. Lekenjük 1 tojás és 1 evőkanál tej keverékével.
Tepsiben is pihen, 30-40 percig. A sütőt előmelegítjük és
egy edénybe vizet teszünk a sütő aljára.
Forró 200 fokos sütőben kezdjük a sütést, 25-30 perc a sütési idő ,
de a vizet 15 perc eltelte után ki kell venni.


2017. október 2., hétfő

Fotók ma.

Cirmóka kedveli, mikor Benjy kurkássza.



Pami szabadság.



Mai kenyérkéink.



Eddig jércék, most már tyúkok.


Gyönyörű jércéink most kezdenek tojni.
Cuki takaros kis tojásokat tojnak.