Oldalak

2016. november 28., hétfő

Fotók ma.

Nagyon jó idő volt ma, megszáradtak a ruhák is.

Délután jöttek a sötét felhők.

Gyönyörű kakasunk.

Pami és a cicák.

Ma alkotó kedvemben voltam.


Gondoltam egyet és a teljes kiőrlésű búza lisztet össze gyúrtam vízzel és pár csepp parafinolajjal.
Nagyon jó állaga lett így azonnal formálni kezdtem.
Pár napig szikkadnak, majd sütőben szárítom ki. 
Fenyő díszeket is tervezek készíteni. 
Jó játék volt, 
máskor is játszom!








Katalin kalács.


500 g liszt
250 ml tej
3 tojás sárgája
5 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 kávés kanál só
1 vaníliás cukor
kevés reszelt citromhéj
25 g élesztő
Felfuttatjuk az élesztőt langyos tejben majd az összes hozzávalóval kicsit keményebb tésztát gyúrunk.
Duplájára kelesztjük, majd formázzuk.
Tepsire téve le kenjük tojással és 20 perc pihentetés után 180 fokos forró sütőbe tesszük. 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük.

A receptet  Katalintól kaptam.




nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Fiam gyönyörű festett munkáit Itt megtekintheted!


Kekszes csemege.



1 csomag Albert keksz
12 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 csomag kakaós puding por
1 evőkanál kakaó
250 ml tej
fél dl fekete kávé
1 kávés kanál rum

Egy lábasban a margarint felolvasztjuk a kávés tejben, majd hozzáadjuk a cukros kakaóporos pudingpor keveréket. Sűrűre főzzük és félig kihűtjük, teáskanálnyi krémet rakunk a három keksz közé. Tetejét is megkenjük krémmel és megforgatjuk kókuszreszelékbe.
Másnap lehet tálalni, mikor megpuhult.
Nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető csemege.

éééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééé

Fiam gyönyörű festett munkáit itt megtekintheted!




2016. november 26., szombat

Rózsává vált a szeretet kenyere


Az újszentiváni Keresztelő Szent János templomban Szent Erzsébet ünnepén rózsává vált a szeretet kenyere