Oldalak
▼
2010. augusztus 30., hétfő
2010. augusztus 22., vasárnap
Limara mostmár teljesen megfertőzött!
20.-án Makón voltam Limara kenyérsütő versenyén. Teljesen megbabonázott ahogy Limaráék sütöttek! Eddig is szerettem kenyeret sütni, de most már teljesen megfertőztek!
Ma megint szebb lett a kenyerem! Változtattam a recepten és több benne a BL 80-as liszt. Szerintem teljesen más mint az eddigiek. Nekem gyönyörű és a családom is gyönyörködik benne. Az íze meg csodálatos! Kicsit pirosabbnak látszik a fotó, mert vakuval készítettem. Gyönyörködjetek ti is! Kár hogy nem tudom szét osztani közöttetek!
2010. augusztus 21., szombat
Megosztott első helyezés. Makó
2010. augusztus 19., csütörtök
2010. augusztus 16., hétfő
2010. augusztus 14., szombat
2010. augusztus 4., szerda
Ma kettő kenyeret sütöttem.
Fehér kenyér 2
Nálam ez a maximum!
3 dl víz
2 kávés kanál só
2 evő kanál olaj
1 evőkanál ecet 25%
2 teáskanál porcukor
40 dkg Tótkomlósi liszt BL50
10 dkg BF55 félfogós liszt
5 dkg BL 80 liszt
1 teáskanál Rozsliszt
1 teáskanál Graham liszt
1 teáskanál búza rétesliszt BFF55
20 dkg öregtészta (kovász)
4 dkg élesztő
Kenyérsütés előtt egy nappal el kell készíteni az öreg tésztát.
Öregtészta:
3dl víz
50 dkg liszt
Csípet só
1 evő kanál olaj
1 teáskanál cukor
1 dkg élesztő
Jól kidolgozni közepes kemény tésztának. Kelesztés után beletenni egy tálba és hűtőbe rakni.
Ez a tészta több kenyérhez jó lesz, mert csak 20 dkg kell egy adag kenyértésztához.
Az a jó hogy az öregtészta egy hétig is eláll a hűtőbe.
Én kenyérsütő gépbe rakom a hozzávalókat dagasztás, kelesztés programra.
Mikor a gépbe megkel, akkor kiveszem és kicsit aláhajtogatva a tésztát körbe forgatom.
Előmelegítem langyos vízzel a cserépedényemet és sütő papírra teszem bele a tésztát.
Pengével kettő helyen bevágom és letakarva langyos helyen duplájára kelesztem. KB 25 perc
Előmelegítem 220fokosra a sütőt
A kenyér tetejét megkenem vízzel és szórok rá pici zabpelyhet és pici lisztet, ettől szép mutatós lesz, a teteje
A cserépedény tetejét becsapkodom vízzel, abba is teszek sütő papírt és ráborítom a tésztára.
Beteszem a forró sütőbe és 50 percig sütöm.
Mikor kiveszem, megkenem vízzel.
Tapasztalatom szerint szebb lesz a kenyér, ha a cserépedényt beáztatom fél órára.
Valószínű attól lesz selymes a teteje, hogy én porcukrot teszek és nem kristálycukrot!
Nálam ez a maximum!
3 dl víz
2 kávés kanál só
2 evő kanál olaj
1 evőkanál ecet 25%
2 teáskanál porcukor
40 dkg Tótkomlósi liszt BL50
10 dkg BF55 félfogós liszt
5 dkg BL 80 liszt
1 teáskanál Rozsliszt
1 teáskanál Graham liszt
1 teáskanál búza rétesliszt BFF55
20 dkg öregtészta (kovász)
4 dkg élesztő
Kenyérsütés előtt egy nappal el kell készíteni az öreg tésztát.
Öregtészta:
3dl víz
50 dkg liszt
Csípet só
1 evő kanál olaj
1 teáskanál cukor
1 dkg élesztő
Jól kidolgozni közepes kemény tésztának. Kelesztés után beletenni egy tálba és hűtőbe rakni.
Ez a tészta több kenyérhez jó lesz, mert csak 20 dkg kell egy adag kenyértésztához.
Az a jó hogy az öregtészta egy hétig is eláll a hűtőbe.
Én kenyérsütő gépbe rakom a hozzávalókat dagasztás, kelesztés programra.
Mikor a gépbe megkel, akkor kiveszem és kicsit aláhajtogatva a tésztát körbe forgatom.
Előmelegítem langyos vízzel a cserépedényemet és sütő papírra teszem bele a tésztát.
Pengével kettő helyen bevágom és letakarva langyos helyen duplájára kelesztem. KB 25 perc
Előmelegítem 220fokosra a sütőt
A kenyér tetejét megkenem vízzel és szórok rá pici zabpelyhet és pici lisztet, ettől szép mutatós lesz, a teteje
A cserépedény tetejét becsapkodom vízzel, abba is teszek sütő papírt és ráborítom a tésztára.
Beteszem a forró sütőbe és 50 percig sütöm.
Mikor kiveszem, megkenem vízzel.
Tapasztalatom szerint szebb lesz a kenyér, ha a cserépedényt beáztatom fél órára.
Valószínű attól lesz selymes a teteje, hogy én porcukrot teszek és nem kristálycukrot!