2014. július 27., vasárnap

Szilvalekváros sült gombóc, fázisfotókkal.

















3 1/2 bögre liszt,( 3 dl bögre)
1 bögre tej
csípet só
1 evőkanál cukor
3 dkg vaj
1 egész tojás és egynek a sárgája
1 evőkanál olaj
2 dkg élesztő
A gombócok sütés előtti kenéséhez, 2-3 evőkanál olaj.
A gombócok beforgatásához 3 dl tej, egy evőkanál méz. keveréke.

Az összes hozzávalóval kicsit lágyabb tésztát készítünk, majd keleszteni kell legalább 40 percig. Deszkán fél centi vékonyra nyújtani és kockákra vágni. Kemény szilvalekvárt tenni bele és gombóccá formálni. 
Én kenőtollal megkentem a gombócok oldalát és úgy raktam tepsibe, így nem ragadnak össze sülés közben. A tetejét cukros tejjel kentem le sütés előtt. 
200 fokos sütőben 35-40 perc a sütésidő.
Rácsra tenni és ha már langyos szétválasztani egymástól a gombócokat.
Közben egy bögre langyosra hűtött forralt tejbe belekavartam egy evőkanál mézet és a kicsit hűlt gombócokat belemártottam egy pillanatra, majd darált cukros mákba hempergettem. 
Isteni finom lett, mindenkinek nagyon ízlett és biztos, hogy 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...