2013. május 13., hétfő

Gyerekek állat-közelben. 13 fotó.







Madarak és fák napja Orosházán.



Pici cipók.













Vajas zsemle.







510 ml víz          (ez lehet kicsivel kevesebb vagy több, függ a liszt milyenségétől!)
5 kávéskanál só (csapósan)
2evőkanál porcukor
1000 gr BL55 liszt
5 evőkanál olvasztott vaj, vagy margarin
40 gr élesztő
+ a kovász

Kovász készítése, sütés előtt 1-2 nappal.

Kovász:
250 ml víz
250 gr  BL 80 liszt  +2kanál korpa
½  kávéskanál só
15 g élesztő


510 ml of water (which may be slightly less or more depending on the flour milyenségétől!)
5 teaspoons salt (Bartender)
2evőkanál powdered sugar
1000 gr flour BL55
5 tablespoons melted butter or margarine
40 g yeast
+ Sourdough

Preparation of yeast, 1-2 days before cooking.

sourdough:
250 mL
BL 250 gr 80 flour +2 tablespoons of bran
½ teaspoon salt
15 g yeast

Mintás cipó.




Bemutatóra készültek.


2013. május 12., vasárnap

Mint egy albínó oroszlán!

Mennyire nevetséges, csúnya és szép egyben ez a kutyus! Nagyon boldog, hogy lenyírták a meleg bundát róla.  Jó a hangulata, élvezi a friss levegőt bőrén . Igaz ma lehűlt a levegő, lehet hogy most fázik!




Kalács házikó.



Kalács állatok. 2


200 ml langyos tej
3 evőkanál cukor
1 tk só
50 g puha vaj
2 tojás sárga
100 g joghurt
600 g liszt
20g élesztő
+ 1 tojás a kenéshez

Elefánt kalács.







200 ml langyos tej
3 evőkanál cukor
1 tk só
50 g puha vaj
2 tojás sárga
100 g joghurt
600 g liszt
20g élesztő
+ 1 tojás a kenéshez
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...